De fysieke kalender is nog steeds populair

We leven in een mobiel tijdperk en de smartphone is niet meer weg te denken in ons leven. Waar mobiele telefoons eerst werden gebruikt om in noodsituaties te bellen of te sms’en is de smartphone nu een gedeelte van ons leven geworden en bevinden er zich belangrijke zaken op deze telefoon. Vroeger gebruikten we een agenda om onze afspraken te noteren en hadden we kalenders waar verjaardagen en belangrijke dagen op stonden vermeld. Vandaag de dag kunnen wij dit ook allemaal op onze smartphone doen en hebben we eigenlijk helemaal geen fysieke kalender meer nodig. Toch wordt deze nog steeds boven de digitale agenda verkozen.

De kalender als relatiegeschenk

Hoewel we alles al op onze telefoon kunnen terugvinden, vinden we het toch prettig om een fysieke kalender cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een relatiegeschenk aan je klanten. Hierbij kan je de kalender zo persoonlijk mogelijk maken door deze bijvoorbeeld vorm te geven naar de huisstijl van je eigen organisatie. Zo kan je het logo en de kleuren van je organisatie in de  kalender verwerken. Ook kan je leuke foto’s van je bedrijf (of samen met je klant) op de kalender plaatsen of leuke teksten erbij zetten. Wanneer je dit geeft als relatieschenk zal deze de kalender in het kantoor hangen en ziet je klant deze kalender vaak hangen; zo denkt de klant vaak aan jou.

De kalender siert het toilet

Wellicht is het een Hollandse traditie, maar op het gros van de toiletten van de Nederlanders vinden wij een grote kalender terug. Op deze kalender staan de verjaardagen van kennissen en familie en worden trouwdata vermeld. Vaak personaliseren mensen de kalender door foto’s van het gezin te gebruiken. Deze Hollandse traditie houdt nog steeds stand en is daarom een bewijs van het feit dat de fysieke kalender nog steeds populair is!