Pampasgras

Tuinieren is uw ding en wilt wat nieuws in uw tuin waarvan gasten die u uitnodigt met bewondering naar uw planten en bloemen kijken wanneer u weer wat nieuws in uw tuin geplant heeft.
U loopt door een tuincentrum voor inspiratie voor uw tuin en ziet prachtige gigantische pluimen in uw zicht en vraagt meteen een medewerker hoe deze planten heten. Pampasgras vertelt de medewerker enthousiast. De medewerker heeft ze namelijk ook laatst zelf in haar tuin geplaatst. U deelt u interesse met de medewerker en vraagt hoeveel deze plant kost. Ze kosten bij het tuincentrum € 3,50,- per stuk. U heeft een werkje te doen nadat u ze heeft aangeschaft. U heeft voor een service betaald om ze te plaatsen in uw tuin, maar over de verzorging weet u vrij weinig.

Hoe verzorgt u pampasgras?

Deze grassoort doet het goed in winters. Ze hebben niet veel verzorging nodig, maar dienen buiten regen of ander soort nattigheid gehouden te worden. Kijk dus uit als u een waterval in uw tuin heeft of een meertje heeft aangelegd. Plaats de pampasgras dus niet in de buurt van water om het optimale uit uw siergras te halen. Het beste is om hun pol dicht bij elkaar te houden, zodat er niet te veel regen tussen de stelen gaat ophopen. Doe dit dan ook voornamelijk voor de winter. Pampasgras kan 3 maanden lang goed bloeien en dan kunt u deze grassoort het beste planten vanaf de maand augustus. Kijkt u uit voor hun bladeren, want die kunnen namelijk zeer scherp zijn en uw vingers kunnen zich eraan snijden.

Verschillende soorten

Vrouwelijke pluimen zijn veel groter en pluiziger dan de mannelijke. Ze kunnen tot wel 200 cm hoog worden. Kleuren kunnen variëren van lichtroze tot witte varianten. De bladeren hebben meestal een diep-groene, blauwachtige kleur. De combinatie van al deze kleuren zorgen voor een zachte uitstraling in uw tuin.