Walkie talkie kopen voor de liefhebber

Ga je binnenkort ski├źn of snowboarden en wil je een walkie talkie kopen? Waar moet je op letten en wat zijn de valkuilen bij aanschaf? We gaan je helpen bij het maken van een geschikte keuze. Walkie talkies zijn namelijk niet altijd goedkoop. Uiteraard kan je het zo gek maken als je zelf maar wilt. Daarom willen we je graag ondersteunen in het maken van de keuze.

Merk of merkloos

Je kan kiezen voor een A merk zoals Motorola of een onbekend merk. Echter raden we je wel altijd aan om voor het A merk zoals Motorola te kiezen. Waarom? Dit heeft voornamelijk met kwaliteit te maken. Veelal hebben de onbekende merken een slechter bereik en kwalitatief zijn ze minder sterk. Daardoor bestaat de kans dat je walkie talkies niet lang genoeg mee gaan en dat je daardoor niet waar voor je geld krijgt. Als het aan ons ligt kiezen we altijd voor Motorola als merk voor de portofoon.

Vergunningsvrije walkie talkies

Naast de kwaliteit of het merk is het belangrijk te achterhalen of je vergunningsvrije walkie talkies gaat aanschaffen. Heb je een vergunning nodig dan raden we je aan om andere portofoons te kiezen. Tenzij je deze voor belangrijke doeleinden zoals je werk moet gebruiken. Voor recreatie is dit niet aan te raden. Daarom verzoeken we je om dit goed te controleren.

Motorrijden

Ook als motorrijder is het hebben van een portofoon ideaal. Tijdens het autorijden kan je gemakkelijker via luidspreker bellen. Echter is dit als motorrijder lastig. Daarom hebben ze gekozen om portofoons voor motorrijders beschikbaar te maken. Dit maakt de communicatie tussen de motorrijders veel eenvoudiger en makkelijker.

Samenvatting voor je walkie talkie

Kies altijd voor een goed merk met een goed bereik. Daarnaast raden we je af om een walkie talkie aan te schaffen waarbij een vergunning nodig is als je het puur recreatief gebruikt.